Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag jezelf dan uit om sterker te worden!

HELP IK HEB HET AL ZO DRUK EN IK MOET NOG ZOVEEL ...

Agnes Wiegersma

Een schat van een kind, een mooi huis, gezellige uitjes, en een fijne baan. Zoveel om dankbaar voor te zijn.
En toch voelde ik me zó slecht en gestrest. Niet zo vreemd; ik had tijd voor iedereen en maakte geen tijd voor mijzelf. Van de ene activiteit in de andere en maar doorgaan en doorgaan…
Hierdoor kreeg ik last van een opgejaagd gevoel, slapeloze nachten, iedere dag hoofdpijn en een extreem hoge bloeddruk. Dagelijks greep ik naar de paracetamol om de dag door te kunnen komen. Ik besefte steeds meer dat het zo niet langer kon. Er moest iets veranderen.
Op een dag was mijn bloeddruk zo hoog dat het bloed letterlijk mijn neus uit liep. Na een bezoek aan de huisarts werd al snel duidelijk dat ik mijzelf en mijn gezondheid te lang had verwaarloosd.
Wat ik alleen even vergat, was dat ik al jaren lang elk weekend en elke vakantie bij moest komen en uitgeteld op de bank lag.
Nu ik op deze periode terugkijk besef ik pas hoe ernstig ik eraan toe was en hoe ik mezelf had uitgeput. Complete roofbouw op mijn lichaam én op mijn leven.

Wat is er veranderd...

Door duidelijk mijn grenzen aan te geven en nee te zeggen, neem ik meer tijd voor mijzelf om tot rust te komen.
Last van verwachtingen van anderen heb ik niet meer, want als iemand mij niet leuk vindt of teleurgesteld is in mij, dan stoor ik me daar niet meer aan.
Ik heb vele tegenslagen gekend, zoals een scheiding, baanverlies, geestelijk geweld, een ernstig auto-ongeluk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze tegenslagen zijn leermomenten geweest, waardoor ik nu emoties in de hand heb en minder snel teleurgesteld of verdrietig ben.
Slapen is weer heerlijk. Geen slapeloze nachten of urenlange piekergedachten en ik geniet van elke dag.
Ook heb ik bijna nooit meer hoofdpijn.
Nu houd ik mezelf dagelijks bezig met dat wat ik het allerleukste vind om te doen: vrouwen helpen om ontspannen door het leven te gaan.
Ik begeleid vrouwen in het vinden van een manier om grenzen te stellen, nee te durven zeggen en zichzelf op de eerste plek te zetten. Om rust en balans in het leven te creëren

 


Dit is typisch Agnes

Agnes Wiegersma Training en Coaching Heerenveen
• Ik blijf mezelf ontwikkelen op het gebied van brein en gezondheid, door trainingen te volgen, te lezen en met collega’s te sparren.
• Mijn levensmotto is ‘jouw poep is bruin, mijn poep is bruin’, we hebben vroeger allemaal een luier om gehad en gaan in 6 plankjes hier weer vandaan. Oftewel, de één is niks meer of minder dan de ander, we zijn allemaal gelijkwaardig aan elkaar.
• Ik ben zowel nuchter als spiritueel en neem zelf verantwoordelijkheid voor mijn leven: Ik geef andere mensen, gebeurtenissen of het universum niet de ‘schuld’ als er iets mis is in mijn leven. Het is aan mijzelf hoe ik hiermee omga en wat ik hiervan kan leren.
• Ik ben positief en flexibel en zie altijd mogelijkheden en oplossingen. Met alle gemak gooi ik mijn hele agenda om, zodat ik een klant toch tegemoet kan komen.
• Ik straal natuurlijke rust uit en heb veel geduld en aandacht voor mijn klanten. Dit is iets waar ik geen moeite voor doe, maar gewoon zoals ik ben.

Mijn visie op stress

 
Ik ben er van overtuigd dat ieder mens gelukkig kan en mag zijn. Ondanks het gehaaste leven en de vele prikkels die bij de moderne tijd horen, met overvolle agenda’s en alles wat gedaan moet worden.
Ik geloof dat je alleen gezond kunt zijn, als je bij klachten niet alleen de symptomen bestrijdt,  maar ook op zoek gaat naar de oorzaak.
Door in gesprek te gaan en passende vragen te stellen komt de oorzaak aan het licht, waardoor we doelgericht aan de slag kunnen gaan met de oorzaak van jouw probleem. Bij een lekke fietsband, blijf je ook niet de band oppompen, maar ga je eerst de band plakken.
 

Als je mij echt zou kennen, dan zou je weten dat ...

 
• Ik een enorme pietlut kan zijn. Soms word ik gek van mezelf, omdat ik op zo’n moment gewoon geen beslissing kan nemen. Zo kan ik over een prijsverschil van een euro tussen een A en een B merk blijven zeuren, om vervolgens een opleiding te kopen van € 2.000 om mezelf verder te ontwikkelen of een broek te kopen van €150 omdat het motiefje in de stof zo mooi is.
• Ik dansen heerlijk vind en gewoon op straat kan gaan dansen als ik een lekker muziekje hoor.
• Ik in de weekenden regelmatig te zien ben achterop de motor met mijn vriend en we dan heerlijk met z’n tweeën toeren door Nederland.

Agnes Wiegersma Training Coaching Teambuilding Communicatie

• Ik een kast vol kleding heb en toch niks om aan te trekken, meer dan 40 paar schoenen heb en bij elke outfit weer wat anders draag.
• Ik mannen soms achter het behang kan plakken vanwege al die grote ego’s of dat zielige of stoere gedrag.
• Ik de grootste koffer pak al ben ik slechts 2 dagen weg. En dan het liefst zoveel mogelijk meeneem en de koffer lekker vol prop, want ik zou het eens nodig kunnen hebben … en vervolgens de meeste kleding onaangeraakt mee terug neem.
• Ik 1 á 2 keer per week geniet van een les spinning (fietsen in de sportschool). Een uur met m’n ogen dicht genieten van de muziek en lekker op mijn eigen tempo fietsen.
• Boekwinkels een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij hebben. Ik loop altijd even naar binnen op zoek ga naar boeken over het brein en over psychologie.
• Ik met alle gemak in 4 boeken tegelijk lees en graag een arceerstift gebruik om teksten te markeren die ik blijkbaar belangrijk vind. En als ik het dan terug lees moet ik alsnog de hele bladzijde opnieuw lezen, omdat ik denk “waar gaat dit over?”
• Ik moeite heb om spullen weg te doen en graag van alles verzamel, onder het mom van “wie wat bewaart die heeft wat”. En vervolgens iets niet terug kan vinden omdat ik zoveel heb.
• Ik voordat ik ga slapen ik zo even 3 crackers naar binnenwerk of een reep chocolade en vervolgens de weegschaal kan verfoeien.. Vaak is dit zo aan het eind van de maand en dan zijn de hormonen een mooi excuus 😉
Ik gun jou mijn leven! Figuurlijk dan hè 😉 
Omdat ik zelf zo’n lange reis heb gemaakt in het vinden van rust en balans in mijn leven, wéét ik hoe het is om spanning en stress te hebben.
Maar ook om niet te weten waar je moet beginnen of hoe je nu verder moet. Ik snap dat dit een hele opgave is. Ik gun jou net zo’n fijn leven als ik heb. Een leven waar je energie van krijgt, waarin jij geluk, rust en balans ervaart.
Gun jij het jezelf ook alleen weet je niet hoe?
Laten we gewoon eens even kennismaken!
Agnes coacht